Tekstschrijver Alkmaar

Over Alkmaar valt meer te vertellen dan één tekstschrijver vertellen kan, maar gelukkig zijn we met velen. Op deze website plaats ik regelmatig blogs over mijn woonplaats, waarbij ik dan natuurlijk mijn eigen specialisaties als leidraad neem. Ik blog over Alkmaarse straatnamen, over Alkmaars bier, over rondleidingen door Alkmaar en over boeken die met Alkmaar te maken hebben. De echte Alkmaarse tekstschrijver verloochent zijn stad niet!

Alkmaar tekstschrijverSchrijven over Alkmaar

Als Alkmaarder vind ik het leuk om over Alkmaar te schrijven, ook als dat voor een opdrachtgever is. Zo schreef ik zelf rondleidingen uit die bezoekers via een app kunnen raadplegen. Ik schreef voor Alkmaarse brouwers. Ik heb menukaarten gecorrigeerd, ik heb Facebookpagina’s van tekst voorzien, en ik doe dat nog. Zo is Alkmaar een terugkerend onderwerp in mijn werk als tekstschrijver.

Dat is natuurlijk ook niet zo gek. Het internet maakt heel de wereld bereikbaar, maar heeft tegelijkertijd lokaal ondernemen weer kansrijker gemaakt. Alkmaarse ondernemers gebruiken het internet om hun Alkmaarse publiek te bereiken. Het is dan natuurlijk alleen maar leuk als de tekstjes die daarvoor nodig zijn door een Alkmaarse tekstschrijver worden geschreven.

Alkmaar in Nederlands en Duits

De Alkmaarders zelf bereik je natuurlijk met teksten in het Nederlands, maar voor veel bezoekers van de Kaasstad is Duits de eerste taal. Je komt in Alkmaar eigenlijk niet om Duits heen, in de zomer is dat hier meer een wereldtaal dan Engels. Voor cafés en restaurant kan het dan ook interessant zijn om hun drankenkaart of hun menukaart in het Duits te laten vertalen. Ook lokale websites kunnen met een Duitse vertaling meer publiek bereiken.

Als Alkmaars tekstschrijver is voor mij het Duits ook een tweede taal. Ik kan u helpen bij het vertalen van Nederlands naar Duits en natuurlijk ook voor het omgekeerde, van Duits naar Nederlands. Als u bijvoorbeeld het mailcontact van uw B&B wilt uitbesteden, dan is dat mogelijk. Ook voor rondleidingen in het Duits kunt u mij benaderen.

Alkmaar webtekstenAlkmaar en zijn regio

Zoals veel Alkmaarders is mijn leefwereld groter dan Alkmaar alleen. Ik kom vaak en graag in Amsterdam, beleef er plezier aan om met de trein heel Nederland te reizen, en verder ben ik regelmatig in België. Maar mijn wortels liggen in de regio. Ik heb op school gezeten in Schagen, in mijn jonge jaren woonde ik in Burgerbrug, mijn familie komt van Texel en uit Den Helder. Met de hele regio heb ik een sterke affiniteit die ik graag laat doorklinken in mijn teksten.

Tekstschrijver in Alkmaar

Ik ben tekstschrijver in Alkmaar. Ik ben vaak in de binnenstad te vinden, bijvoorbeeld als medewerker van het biermuseum, als gids, als presentator van bierproeverijen en natuurlijk ook gewoon als bierliefhebber aan de bar van één van de Alkmaarse biercafés. Ik ben voor Alkmaarse ondernemers dus altijd benaderbaar. Misschien drinken we wel gewoon samen ’n biertje en komt daar dan een samenwerking uit voort? Ook dat gemoedelijke hoort wat mij betreft bij onze stad.

Uiteraard kunt u me ook via mijn website bereiken, zie daarvoor de contactpagina.

Wat hier staat, is van Marcel Plaatsman - van mij dus. Ik heb het geschreven, anders stond 't hier niet.