Een eigen gids voor Texel

TexelOver Texel kan ik wel blíjven schrijven. Het eiland van mijn familie gaat me blijkbaar zo aan het hart dat op de ene zin bijna automatisch een andere volgt, hele hoofdstukken kan ik zo bij elkaar tikken en als ik, immers tekstschrijver van beroep, daar nou vaak de opdracht toe zou krijgen zou ik dat ook doen. Maar goed, dat gebeurt me dus niet zo vaak, dat is toch een klein beetje jammer (al zijn genoeg andere onderwerpen óók best leuk).

Tips voor Texel

Maar onlangs dus overkwam het geluk me, mij werd gevraagd wat tips voor Texel op papier te zetten, ditmaal door mijn schoonfamilie, die helemaal niet van Texel komt, maar uit België. Ach, een lijstje met wat tips, een luchtig kaartje – zó was het gebeurd en met hen mee verheugde ik me op hun kennismaking met Texel, want Texel is toch mooi, zeker ook voor Belgen voor wie het eiland, dat stel ik mij zo voor, weer net iets exotischer is dan voor Nederlanders.

Maar tips voor Texel zijn nog geen gids. Toen ik die tips opschreef bedacht ik, dat ik mezelf toch méér plezier zou doen door een hele gids te schrijven. Een gids die dan in ieder geval door vrienden, kennissen en schoonfamilie kan worden gebruikt, maar ook door de lezers van dit blog. Een eigen gids voor iedereen.

Een eigen gids voor Texel

Zo dan ontstond mijn eigen gids voor Texel, vol enthousiasme geschreven, in ’n paar dagen al lijvig genoeg om hier als pdf te worden gepubliceerd. In die gids verken ik de eilander dorpen en hun ommeland. Heel Texel komt zo voorbij: de stille weggetjes van de oostkust, het Wad, de stranden van de Noordzee, de duinen, het stadse dorp Den Burg met z’n leuke hoekjes en pleintjes, de Hoge Berg en de Eierlandse Polder… Het is een gids die ik graag aan anderen laat lezen.

Hoe enthousiast ook, het moet ook een bescheiden gids zijn, mijn eigen gids voor Texel. Ik heb niet de ambitie om beter te zijn dan de eilander VVV. Maar een aanvulling is het vast. Open het pdf-bestand en lees u een vakantie…

Een eigen gids voor Texel

Voor meer informatie kunt u mij natuurlijk altijd mailen, daar staat een adres voor in de gids.

Wat hier staat, is van Marcel Plaatsman - van mij dus. Ik heb het geschreven, anders stond 't hier niet.